Japán menta
A Japán Menta (Mentha Canadensis) Észak-Amerikában és Kelet-Ázsiában őshonos.
Vízgőz desztillációval állítják elő. Hasonló a borsmentához, azonban a menthol tartalma magasabb, ettől erősebb a mentás aromája.
A többi mentához hasonlóan friss, hűvös, frissítő, mentás ízű. Jól keverhető citrom, grapefruit, bazsalikom, mandarin illóolajokkal.
Ízletes adalék sós és édes receptekben, valamint hűsítő italokban, teákban és limonádékban. Sütemények, kekszek és péksütemények ízesítésére is használhatjuk.
Felhsználása:
Adj 1 cseppet kekszekhez, süteményekhez.
Használj 1 cseppet a szárított mentanövény helyett.
Készíts házi készítésű limonádét, vízzel, mézzel, citrommal és 1 csepp mentával.
Hosszú, forró napokon hűsítsd magad a menta erejével, 1 pohár vízhez adj 1 cseppet, hogy hidratált legyél. Szórófejes palackból vízzel keverve szórj magadra egy-kis hűsítő permetet.
Fontos tudnivalók:
Csak hígítva használjuk.
Belsőleg naponta 1 cseppet fogyasszunk.
Ügyeljünk, hogy szembe nyálkahártyára ne kerüljön.
Gyermekek elől zárjuk el.