Kurkuma
A kurkuma sárgás színét, fioman zamatos aromáját leginkább a keleti konyhában használták már ősidők óta. Az indiai ételek el sem képzelhetőek nélküle. Az utóbbi időkben hazánkban is közkedvelt fűszerré vált, a rizses ételek, párolt zöldségek, desszertek ízesítésére.
A kulináris élvezeteken túl nagyon sok jó egészségjavító hatását ismerjük a kurkumának. A kurkuma lepárlásával egy koncentrált, nagyon hatékony esszenciális olajat kaptunk, melyeket terápiás célokra is felhasználunk.
Erős antioxidáns, sejtvédő hatású, gyulladáscsökkentő, parazitairtó, tumor ellenes, májméregtelenítő, emésztést segítő, regenerálja a bélflórát. Jótékony hatású az izületekre, reumára, köszvényre. Enyhíti az allergiás tüneteket.
Felhasznájuk a vérkeringés javítására, vér, nyirok és májtisztításra.
Depresszió, feszültség szorongás oldására.
Bőrbetegségek, ekcéma, pikkelysömör enyhítésére.
Emésztési zavarokra, fekélyek, puffadás, Cron betegség, IBS, anyagcsere zavarokra, cukorbetegségre.
Légési funkciók javítására, köhögés, hurutok, gyulladások csökkentésésre.
A daganatos terápiák kiegészítő része.
Külsőleg és belsőleg is egyaránt használjuk!